ریپورتاژ آگهی
شیروان چرداول

شیروان چرداول

شهرستان شیروان و چرداول یكی از شهرستانهای استان ایلام است كه مركز آن شهر سرابله می‌باشد. شیروان و چرداول در سال ۱۳۶۰ از شهرستان ایلام جدا شد و در تقسیمات كشوری قبل از ۱۳۶۰ از بخش‌های آن محسوب می‌شد
  • 1400/11/10
  • استان : ايلام
  • شهر : شیروان چرداول
  • دسته : مناطق تفریحی ایران
آدرس : یكی از شهرستانهای استان ایلام-مركز آن شهر سرابله
تلفن : 66059000-021

شهرستان شیروان و چرداول یكی از شهرستانهای استان ایلام است كه مركز آن شهر سرابله می‌باشد. شیروان و چرداول در سال ۱۳۶۰ از شهرستان ایلام جدا شد و در تقسیمات كشوری قبل از ۱۳۶۰ از بخش‌های آن محسوب می‌شد.

مساحت كل استان ایلام ۱۹۰۵۴ كیلومتر مربع می باشد،كه در این بین اراضی شهرستان شیروان چرداول به مركزیت شهر سرآبله حدود ۹/۱۱ درصد كل اراضی استان را تشكیل می دهد. از منظر موقعیت نسبی، این شهرستان از شمال به استان كرمانشاه، از شرق و جنوب شرقی به استان لرستان، از جنوب و جنوب غربی به شهرستان دره شهر، از غرب و شمال غربی به شهرستانهای ایلام و ایوان محدود می شود.

شهر سرابله

سرابله مركز شهرستان شیروان و چرداول است. این شهر پس از جدا شدن توابع شهرستان شیروان و چرداول و نپذیرفتن فرمانداری و مركزیت شهرستان از طرف بزرگان شهر آسمان اباد به عنوان مركز شهرستان انتخاب گردید و تا قبل از یكی از روستاهای شهرستان ایلام به حساب می‌آمد. قبل از تبدیل شدن سرابله به مركز شهرستان، شهر آسمان اباد از اهمیت بیشتری برخوردار بود. اكثر جمعیت شهر سرابله را روستائیان مهاجر شهرستان و اهالی شهر آسمان آباد تشكیل می‌دهد.


شهر آسمان اباد

آسمان‌آباد شهری است در استان ایلام در غرب ایران. این شهر در بخش مركزی شهرستان شیروان و چرداول قرار دارد.آسمان‌آباد از شمال به دهستان گواور از توابع شهرستان گیلان غرب، از غرب به دهستان چله از توابع شهرستان گیلان غرب از جنوب به شهرستان ایوان غرب و از شرق به بخش چرداول شهرستان شیروان چرداول محدود می‌باشد. از آثار باستانی منطقه می‌توان شهر و قلعه گم‌گم واقع در كوه بانكول. كه متعلق به شهر باستانی’ مهرگان قذق’ می‌باشد و همچنین تپه‌های باستانی یا چغا را نام برد.

قبرستان تاریخی كل كل در۴ كیلومتری شمال شهر آسمان آباد واقع شده‌است.

بخش شیروان

شیروان یكی از بخش‌های شهرستان شیروان و چرداول است. این منطقه كه در شمال شرق استان ایلام و در حدود ۱۰۰ كیلومتری شهر ایلام قرار دارد یكی از حاصلخیزترین مناطق این استان است و مركز ان نیز شهر لومار است. از عواملی كه به حاصلخیزی این منطقه كمك كرده عبور رودخانه سیمره از شرق این منطقه‌است كه در تمام فصول سال دارای اب فراوانی است. این منطقه در فصل بهار به یكی از زیباترین مناطق استان تبدیل می‌شود ودر این فصل پذیرای مسافران زیادی از گوشه و كنار استان است. از مناطق دیدنی شیروان می توان به تنگ سازبن، تنگ شمشه، شهر تاریخی سیروان و سد سیمره اشاره كرد. در دور سوم و چهارم سفر ریاست محترم جمهور تبدیل بخش شیروان به شهرستان سیروان و تبدیل دهستان كارزان به بخش مورد توجه قرار گرفته است و این مهم انشاالله در آینده نزدیك اتفاق خواهد افتاد. از پروژ های مهم در شیروان می توان به ایجاد سد مخزنی و بزرگ سازبن و همچنین سد سیمره اشاره كرد كه باعث دگرگونی و پیشرفت هر چه بیشتر منطقه خواهد شد و زمینه را برای بازگشت مردم این منطقه به دیار پدری و اجدادی خود ایجاد خواهد كرد.

بخش چرداول

چرداول منطقه‌ای از شهرستان شیروان و چرداول است. بخش چرداول در دامنه جنوبی رشته كوههای زاگرس قرار دارد و دارای آب و هوایی كوهستانی است. این منطقه از دو ناحیه كوهستانی و دشت نسبتاٌ هموار تشكیل شده‌است. در بخش كوهستانی، انبوه درختان بلوط و بادام كوهی، بنه(ون)، كیكم، ارجن و گون دیده می‌شود. مراتع بخش چرداول هم در بخش كوهستانی قرار دارد و زمینه مناسبی برای دامپروری سنتی فراهم كرده‌است و به هم دلیل شغل اصلی ساكنان بخش كوهستانی دام پروری است.چرداول قابلیتهای زیادی برای توسعه دارد وبا گسترش وتوسعه راه حمیل-ایلام كه از مسیر این بخش می گذرد آینده چرداول بسیار زیبا وتوسعه یافته خواهد بود مردمانی با اصالت كه لایق پیشرفت می باشند واز دیگربرنامه های در دست اقدام برای این بخش سد سازبن وسد چناره است كه بحول وقوه الهی كشاورزی چرداول را متحول خواهد كرد –بخش هلیلان– این بخش یكی از مناطق محروم استان می باشد كه در سالهای اخیر اقداماتی صورت گرفته اما نیاز به تلاش بیشتری می باشد دارای نقاط محروم زردلان می باشد كه قبلاً، برای عبور ومرور با مشكل مواجهه بود اما اكنون بهتر شده وتردد به راحتی صورت می گیرد مردمان لك زبان هلیلان كه در سرزمین عبدالحسین خان ابوقداره ساكن هستند دست به دست هم داده اند تا هلیلان را بسازند.

جمعیت

بنابر سرشماری مركز آمار ایران، جمعیت شهرستان شیروان و چرداول در سال ۱۳۸۵ برابر با ۷۳۹۷۳ نفر بوده‌است.

زبان

اكثریت مردم شهرستان شیروان چرداول كرد زبان هستند كه با لهجه كلهری تكلم می كنند. با این حال مردم در بخش هلیلان و دهستان بیجنوند در بخش مركزی به زبان لكی گویش می كنند. همچنین در بخش شیروان سه روستا (چم شیر، چم روته، داربلوط) به زبان عربی تكلم می كنند كه به تدریج در حال منسوخ شدن و جایگزینی با زبان كردی می باشد.

شیروان چرداول-DVoMsomAuN

شیروان چرداول-nc3ncttqlt

شیروان چرداول-dHeaPBKzsA

شیروان چرداول-wXlZCULYsx

شیروان چرداول-hGNPhOHX56

شیروان چرداول-32XjxONQGz

شیروان چرداول-0h1ZPf6eOr

شیروان چرداول-9XA4mNADMd

شیروان چرداول-vNLqgCjG7o

شیروان چرداول-iWRwNCVosY

شیروان چرداول-LRiCbJqIXM