ریپورتاژ آگهی
امامزاده سید سلیمان فخرآباد

امامزاده سید سلیمان فخرآباد

موقعیت تاریخی امامزاده سید سلیمان فخرآباد بر اساس آنچه در اطراف مشاهده میگردد به قدیمی ترین بنائ تاریخی مشهور است وبه اواخر قرن سوم بر میگردد.آثارهایی كه در منطقه وجود دارد عمدتا به زمان صفویه تعلق دارد.
  • 1401/01/17
  • استان : اردبيل
  • شهر : فخرآباد
  • دسته : امامزاده های ایران
آدرس : امامزاده سید سلیمان(ع) در دهستان قره‌سو و در بخش مشگین‌شرقی، در ۲۲ كیلومتری شرق شهرستان مشگین‌شهر واقع شده است.
تلفن : 66059000-021

موقعیت تاریخی امامزاده سید سلیمان فخرآباد بر اساس آنچه در اطراف مشاهده میگردد به قدیمی ترین بنائ تاریخی مشهور است وبه اواخر قرن سوم بر میگردد.آثارهایی كه در منطقه وجود دارد عمدتا به زمان صفویه تعلق دارد. لذا مرقد مطهر از قدیمی ترین آثار تاریخی بشمار می رود و چندین مورد مرمت گردیده و تغییراتی صورت گرفته كه آماری در دسترس نیست. اما از بعضی نوشته های قدیمی بدست آمده چنین استنباط میشود كه این بقعه از قدیم الایام مورد توجه سلاطین بوده است. چنانكه در تعیین خادم باشی و متولی امامزاده دستوری از مظفرالدین شاه كه شخص سید جبرائیل را مرقوم داشته اند در دست میباشد.

همچنین امضاء و ممهور نامه ای توسط علمای بزرگ ایران و عراق مبنی بر مرمت بقعه و واجب بودن احترام حضرت بر عموم مسلمین مكتوب گشته است. در كتاب های مشجّرالكشاف فی اصول ساده الاشراف، تخفة الارهام، لباب الانساب و الالقاب و الاعقاب ة الشجرة المباركه فی انساب الطالبیه و الفخری فی انساب الطالبییّن، لنفحه المنبریة الاصیلی، تهذیب الانساب، مشاهد العلویین فی تتمّه الطالبییّن،التذكره انساب المطهره،عمدهالطالب فی انساب آل ابی طالب، یادگارهای یزد وچند كتاب معتبر دیگری نامی از امامزاده سید سلیمان (ع) ذكر گردیده و نسب آن را مشخص نموده اند كه از اولاد امام موسی كاظم (ع) می باشند و خود حضرت نیز فرزندی به نام حمزه داشته و او نیز فرزندی به نام یوسف كه تداوم نسل سلیمان از اوست.

براساس مكتوب از مشهد مقدس علت مهاجرت حضرت سید سلیمان (ع) را چنین نوشته اند كه وی در بلخ زندگی میكرده، ابتدا به شیراز مهاجرت كرده وبعدا به جهت شهادت پسر عمویش به نام عبّاس بن اسحاق المهلوس بن اسحاق بن الامام موسی الكاظم (ع) در آذربایجان جهت زیارت مرقد او به آنجا مسافرت و به خواهش اهالی منطقه در آنجا ماندگار شده است .

از تاریخ وفات او اطلاعی در دست نیست (علیرغم اینكه فعالیتهای صورت گرفته كه هنوز تفحص ادامه دارد)اما احتمال قوی می رود كه در نیمه اوّل قرن پنجم هجری وفات یافته و در این مكان (فخرآباد) به خاك سپرده شده كه بعدا شیعیان بر سر تربت او مزاری بنا نموده و تاكنون زیارتگاه اهل دل میباشد .

امامزاده سید سلیمان فخرآباد دارای گنبد و مسجد است كه به سال ۱۲۴۲ ه.ق مطابق آنچه برروی آجرهای بنا نوشته شده است و با توجه به شیوه معماری و روایت معیرین در زمان قاجاریه ساخته شده است، ولی بنای اولّیه در دوران صفویه كه در آن زمان مشگین و نواحی آن در نهایت آبادانی و پیشرفت بود بنیان شده است. در واقع در زمان قاجاریه مرمت شده و به شكل قطعی در آمده است .

در حال حاظر این بنا بعنوان یك مكان مذهبی دارای زائرین زیادی مخصوصا در ایام خاص میباشد. مالكیت این بنا در دست اداره اوقاف بوده و طرح جامع آن هم اینك دردست اجراست . شایان ذكر است كه در این مقبره تعدادی ظروف بسیار قدیمی ومنحصر به فرد و چندین كتاب خطی نفیسی نگهداری میشود كه می توان به نسخه های دست نویس شاهنامه فردوسی اشاره كرد .

اداره میراث فرهنگی و گردشگری در مورد مرمت و بازسازی گنبد بقعه و سردری و ورودیه امامزاده كوشش نموده است وهم اكنون بسط و گسترش مسجد در دست ساختمان میباشد.اما هنوز كاری در شأن حضرت انجام گیرد كه بتواند آن را معرفی نماید و از طرفی جذابیتی ایجاد كند كافی به نظر نمی رسد .

امروزه طبق معمول گذشته زائرین حضرت به مراتب بیشتراز گذشته و خصوصا ماه مبارك رمضان بالاخص در ماه محرم زائران از سراسر كشور و حتی ازكشور های همسایه خصوصا آذربایجان جهت زیارت وعزاداری در كنار مرقد امامزاده حضرت سید سلیمان (ع) حضور یافته و به عزاداری میپردازند.

امامزاده سید سلیمان فخرآباد-GyXemlInhv



امامزاده سید سلیمان فخرآباد-g5CdzU9V5Z