ریپورتاژ آگهی
گوگد

گوگد

گوگد در ۲۱ دقیقه و ۵۰ درجه طول جغرافیای و ۲۸ دقیقه و ۳۲ درجه عرض جغرافیای با ارتفاع ۱۸۱۳ متر از سطح دریا و در فاصله ۳۶۰ كیلومتری پایتخت و ۱۸۰ كیلومتری مركز استان اصفهان قرار گرفته است
  • 1400/11/10
  • استان : اصفهان
  • شهر : گوگد
  • دسته : مناطق تفریحی ایران
آدرس : ۱۸۰ كیلومتری مركز استان اصفهان
تلفن : 66059000-021

موقعیت شهر از نظر وضعیت جغرافیایی

گوگد در ۲۱ دقیقه و ۵۰ درجه طول جغرافیای و ۲۸ دقیقه و ۳۲ درجه عرض جغرافیای با ارتفاع ۱۸۱۳ متر از سطح دریا و در فاصله ۳۶۰ كیلومتری پایتخت و ۱۸۰ كیلومتری مركز استان اصفهان قرار گرفته است ، جمعیت شهر گوگد بر اساس سرشماری سال ۹۱معادل ۶۰۰۸ نفر می باشد ، شهر گوگد در مسیر راه اصفهان ، خمین ، اراك و غرب كشور واقع شده كه از طرف شمال به حد مرز استان مركزی از طرف جنوب به گلپایگان و از طرف شرق به شهرستان دهق و علویجه و خوانسار و از طرف غرب هم به استان مركزی محدود می گردد ، مساحت شهر گوگد ۵۸۰ هكتار می باشد، شهر گوگد دارای یك پارك عمومی به مساحت ۱۰ هكتار می باشد، شهر گوگد فاقد جنگل ،كویر، رودخانه و كوهستان می باشد، تنها مسیل هدایت آبهای سطحی و فصلی شهر دیواره سازی و ساماندهی شده و از جنوب به سمت شمال وظیفه هدایت دفع آبهای سطحی شهر گوگد را انجام می دهد.

تاریخچه شهر گوگد

نام شهر گوگد در قدیم یا در ابتدا (قوقه ) بوده و عده ای از ادبا و تاریخ نویسان این كلمه را به معنای محل پهلوانان و جوانمردان معنا نموده اند،كلمه قوقه به مرور زمان تغیر شكل پیدا كرده و در حال حاضر آنرا گوگد تلفظ می كنند.

این منطقه پیش از طلوع اسلام و در زمان اشكانیان جزء نواحی (ماد) بزرگ بوده است كه پس از حمله اسكندر مقدونی یونانیان این ناحیه را (مدیا) می خوانده اند .

این شهر كه لطف و آرامش دلپذیر و مخصوصی دارد در دهه گذشته موقعیت ممتاز ارتباطی یافته و در مسیر راه اصفهان خمین –اراك و غرب كشور واقع شده و به همین دلیل رو به توسعه می باشد ، وجود ارگ تاریخی گوگد كه دومین بنای خشتی و گلی ایران با قدمت ۴۰۰ ساله می باشد موجب جذب مسافرین از سراسر كشور و خارج از كشور شده و در حال حاضر توسط شهرداری گوگد با اجرای بلوار و میدان ارگ و فضای سبز در ضلع جنوب آن در زیبائی و نمایان شدن بنای ارگ وتمایز از فضای مسكونی بسیار موثر بوده و در حال توسعه فضای سبز و زیبا سازی می باشند.

مراكز تفریحی : ارگ تاریخی گوگد ، پارك لاله ، بوستان گل یاس

اماكن تاریخی و دیدنی : ارگ تاریخی گوگد ، مسجد جامع ، امامزاده عمران ابن علی (ع) ، امامزاده علمداران

ارگ تاریخی گوگد

ارگ تاریخی گوگد دومین بنای بزرگ خشت و گلی ایران می باشد كه در تاریخ و زمان، ساخت آن به حدود چهار قرن پیش نسبت داده می شود. تنها سند مكتوبی كه از این بنا موجود است متعلق به یكصد و سی سال پیش می باشد و نشان می‌دهد نصف بنای ارگ توسط شخصی به نام علیخان به عنوان مهریه به همسرش واگذار شده است و از آن پس به عنوان ارگ علیخانی نامیده شده است.

ارگ گوگد و شهر گلپایگان در مسیر جاده اصلی تجاری دوران قدیم قرار داشتند. در شهر گلپایگان مناری به ارتفاع ۱۸ متر وجود دارد كه در دوران گذشته شعله های فروزان آن در شب ها راهنمای كاروانیان بوده كه به همین مناسبت به فانوس صحرا شهرت دارد. ارگ گوگد در زمان صلح به عنوان كاروانسرا مورد استفاده قرار می گرفته و با توجه به وضعیت و موقعیت خاص خود نسبت به كاروانسراهای مجاور محل استراحت كاروان تجار سرشناس و یا حاكمان و والی های سایر ایالات ایران بوده است. به گفته افراد مسن شهر گوگد، آقا محمد خان قاجارنیز در لشكر كشی های خود چند روزی را در این محل استراحت نموده است. ارگ تاریخی گوگد در زمان جنگ و یا حمله اشرار به عنوان دژ نظامی مورد استفاده قرار می گرفته و در روی درب ورودی شمالی قسمتی به عنوان شاه نشین وجود داشته است كه هم اكنون به عنوان سوئیت ویژه مورد استفاده قرار می گیرد و حوض آبی در این شاه نشین وجود دارد كه هر زمان درب توسط مهاجمین آتش زده می شد، محافظین با تخلیه آب حوض، آتش را خاموش می كرده اند. همچنین سوراخ هایی روی دیوار های مرتفع وجود دارد كه از آن به عنوان سیستم ایمنی هشدار دهنده استفاده می شد به این صورت كه كبوتر هایی را در این سوراخ ها اسكان می دادند كه شب ها با بی قراری و سروصدای این كبوتران متوجه ورود مهاجمین توسط قلاب و یا نردبان می شدند. از طرفی چاهی در قسمت جنوب شرقی ارگ وجود دارد كه نشان می دهد برای روزهای مقاومت فكر آب آشامیدنی نیز بوده اند. در روی درب ورودی دو دركوب وجود دارد كه بزرگ‌تر را مرد كوب و كوچك‌تر را زن كوب می نامیده اند، كه برعكس بقیه مناطق ایران زن كوب در سمت راست قرار می گرفته است. در ساختمان ارگ وجود زیر بنا در اطراف و فضای باز در وسط، همچنین وجود طبقات پایین و بالا نشان از معماری و كاروانسرایی دارد كه بیانگر رعایت نظام طبقاتی در اجتماع آن روز می باشد. به این صورت كه استر و استربانان در طبقه پایین و در مجاورت هم، بازرگانان و افراد شاخص در طبقات بالا مسكن می گزیده اند. این فضاها پس از بازسازی هم اینك به عنوان مهمانسرا با امكانات مدرن شامل سوئیت های زیبا با سرویس های بهداشتی، رستوران، چایخانه سنتی، فروشگاه و نمایشگاه صنایع دستی، سالن های مختلف و مجموعه ای از مكان های تاریخی و تفریحی مورد استفاده قرار گرفته و همه روزه پذیرای سیل گردشگران ایرانی و خارجی می باشد.

تولیدات شهر: تولید گوشت از ناحیه دامپروری ، لبنیات از طریق دامداریها ، گوشت مرغ ، مرغداریها ، صنایع دستی خانگی ، محصولات باغی شامل انگور ،بادام ، سیب ، هلو ، زردآلو ، محصولات كشاورزی شامل غله كاری (جو ،گندم) ذرت ، علوفه های دامی ، دانه های روغنی و مایحتاج روزانه

گوگد-2Hs0SrY1gh

گوگد-5bFER5uQ31



گوگد-ALhwqJDJhW