روستای یولاق از توابع بخش مركزی شهرستان ساوه با مختصات جغرافیایی ۵۰ درجه و ۱۳ دقیقه طول شرقی و ۳۵ درجه و ۷ دقیقه عرض شمالی در ۲۰ كیلومتری شهرستان ساوه قرار دارد.این روستا ییلاق نام دارد كه در گویش محلی به یولاق شهرت یافته و حتی برخی از مردم ساوه با لهجه خاص ساوجی از آن به نام “یویلاق” نام می برند. این منطقه جزو مناطق ییلاقی اطراف ساوه به شمار می آید كه دارای آب و هوای معتدل كوهپایه ای است. روستای ییلاق (یولاق) با وجود باغات میوه، ویلاهای تفریحی ساخته شده و سفره خانه ها و واحدهای پذیرایی یكی از تفرجگاه های طبیعی شهرستان ساوه است.
مردم روستا به زبان فارسی صحبت می كنند و مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند. شغل اصلی مردم روستا كشاورزی است و محصولاتی چون میوه، گردو و انار در آن تولید می شود.روستای ییلاق ( یولاق) دارای جاذبه های طبیعی منحصر به فردی است كه محیطی بسیار زیبا و مناسب برای طبیعت گردی و كوهنوردی و گذراندن یك روز به یاد ماندنی را فراهم كرده است.
به گفته محسن اسفندیاری دهیار روستای یولاق جمعیت این روستا براساس آخرین سرشماری، ۳۱۵ نفر با ۱۲۳ خانوار است اما به دلیل اینكه این منطقه خوش نشین و ییلاقی است همواره پذیرای جمعیتی بیش از این آمار است به گونه ای كه در فصل بهار و تابستان و البته دیگر فصول سال این تعداد به بیش از هزار نفر می رسد.همچنین در تعطیلات و ایامی نظیر چهارشنبه سوری، ۱۳ نوروز، هنگام بارش برف، مراسم شادی و … این منطقه پذیرای حجم بالای جمعیتی است و به عبارتی یولاق تبدیل به ساوه ای كوچك می شود و قشرهای مختلف مردم در این روستا به شادی و تفریح می پردازند.
شغل بیشتر ساكنین روستا باغداری و تولید انواع محصولات باغی برای مصارف شخصی می باشد و به دلیل تفرجگاهی بودن روستا، اقتصاد مردم از طریق فعالیت در شهر تامین می شود و برخی نیز با احداث سفره خانه های سنتی و رستوران از مزیت گردشگری این روستا بهره برداری كرده و معیشت خود را از این طریق تامین می كنند. این روستا از زیرساخت هایی همچون آب، گاز، برق، تلفن و شركت تعاونی روستایی برخوردار است، ولی با وجود تامین این زیرساخت ها اما به دلیل عدم اسقبال مردم و سرمایه گذاران، طرح های بوم گردی با توجه به قابلیت های فراوان گردشگری در این روستا اجرا نشده است.