منطقه حفاظت شده تنگ صیاد دارای ۲۱۶۰۰ هكتار مساحت است و پارك ملی تنگ صیاد را با وسعتی معادل ۵۴۰۰ هكتار در دل خود جای داده است. تنگ صیاد بعلت داشتن تپه ماهورهای وسیع، زیستگاه مناسبی جهت گونه قوچ و میش است. كوهستان های جنوب منطقه دارای صخره های صعب العبور است. زیستگاه پلنگ، كل و بز می باشد. از دیگر جانوران منطقه می توان گرگ، روباه، شغال، كفتار، كبك دری كبك چیل، تیهو و عقاب را نام برد.
پارك ملی تنگ صیاد
پارك ملی تنگ صیاد از جاهای دیدنی شهركرد به شمار میرود و در استان چهارمحال و بختیاری بین N۳۲۰۵الی N۳۲۲۰ عرض شمالی و E۵۰۵۵ الی E۵۱۱۰ طول شرقی واقع شده است. مساحت آن در حدود ۲۷۲۴۴هكتار است. با طی مسافت ۱۵ كیلومتر از شهركرد، حیاتوحش باورنكردنی این منطقه قابل مشاهده است و مسافرانی كه مسیر شهركرد- اصفهان را طی میكنند در كنار جاده مناظر بیبدیلی از این پارك وحش دیدنی را مشاهده خواهند كرد.
تاریخچه تنگ صیاد
پارك ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در سال ۱۳۴۹ از طرف شورای عالی شكاربانی و نظارت بر صید و شكار بهعنوان منطقه شكار و تیراندازی ممنوع اعلام گردید. در سال ۱۳۵۲ با تصویب شورای عالی محیطزیست بهعنوان منطقه حفاظتشده اعلام گردید.
سرانجام در تاریخ ۱۳۷۴/۷/۶ طی مصوبه شماره ۱۴۵ شورای عالی محیط زیست ۴,۳۷۲ هكتار از قسمت میانی این منطقه به پارك ملی ارتقا یافت.مساحت منطقه حفاظتشده تنگ صیاد ۲۲,۸۹۶ هكتار و پارك ملی تنگ صیاد ۴,۳۷۲ هكتار است.
اقلیم تنگ صیاد
بر اساس دو اقلیم نمای آمبرژه و دومارتن این منطقه در قلمرو اقلیمی خشك و نیمه خشك و بر اساس تقسیمبندی انجام گرفته توسط دانشگاه اصفهان دارای آب و هوای نیمه مرطوب و معتدل با زمستانهای سرد است. میانگین دراز مدت بارندگی سالانه در منطقه ۴۲۴ میلیمتر (حداكثر ۶۲۵ و حداقل ۱۷۰ میلیمتر) و میانگین سالانه دما در بخشهای مختلف منطقه مورد مطالعه از ۸/۶ تا ۱۰/۶ درجه سانتیگراد برآورد شده است. حداكثر، میانگین و حداقل روزهای یخبندان ۱۵۱، ۱۲۲ و ۱۰۵ روز بوده است كه حداكثر آن در دی ماه با ۲۸/۵ روز است. میانگین رطوبت نسبی در منطقه ۴۵ درصد است كه بین ۱۱ درصد در خرداد تا ۹۴ درصد در دی ماه تغییر میكند.

ونههای جانوری
تاكنون در پارك ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد ۲۴ گونه پستاندار از ۱۹ جنس متعلق به ۱۴ خانواده، ۷۰ گونه پرنده از ۵۴ جنس متعلق به ۳۵ خانواده، ۲۶ گونه خزنده و ۴ گونه دو زیست شناسایی شده است.بین پستانداران منطقه ۴ گونه در طبقهبندی IUCN از گونههای در معرض انقراض آسیبپذیر وجود دارد.
پستانداران
پستانداران منطقه شامل كل و بز، قوچ و میش، پلنگ، روباه و گربه وحشی میشود.
پرندگان
پرندگان حمایت شده موجود در منطقه حدود ۱۷ % گونههای پرندگان منطقه را شامل میشوند. از انواع پرندگان تنگ صیاد میتوان به كبك دری، عقاب طلایی و كبك اشاره نمود.
خزندگان
از جمله خزندگان تنگ صیاد میتوان به لاك پشت بركهای خزری، آگامای الیویه و مار پلنگی اشاره كرد.

تنگ صیاد
وجود مستثنیات در داخل مناطق چهارگانه با كاربری كشاورزی منع قانونی ندارد. بر همین اساس نزدیك چهل مورد مستثنیات مردمی با مساحتی بالغبر ششصد هكتار وجود دارد .كه تقریبا در كلیه قسمتهای منطقه دارای پراكندگی هستند. این تعداد مستثنیات كه معمولا به صورت مشاع بوده و بهرهبردارانی بیش از تعداد مزارع دارند. مشكلاتی را همواره با خود دارند كه تبدیل شدن به محل اختفای متخلف، تعرض به منابع ملی، زندهگیری و تلهگذاری و غیره از آن جملهاند. به همین منظور با تلاشهای به عمل آمده تعدادی این مزارع كه در نقاط میانی و حساس منطقه قرار داشتند. با همكاری مالكین خریداری و آزاد گردید تا هم در جهت بهبود وضعیت حیاتوحش منطقه و هم در جهت تعیین منطقه امن گامی اساسی برداشته شده باشد.
وجود خطوط انتقال حامل انرژی، عبور خط كابل نوری مخابرات، خطوط انتقال گاز و خطوط انتقال برق فشارقوی و نزدیكی منطقه به مركز استان و تقاضای فراوان استفاده تفریحی از منطقه از دیگر عوامل تهدید كننده این منطقه به شمار میرود.
راههای دسترسی به تنگ صیاد
جاده آسفالته بروجن– شهركرد، جاده آسفالته فرخشهر، جاده قدیم دهنو، جادههای حاشیه منطقه و جاده جیپرو احمدآباد، جاده جیپرو بستان شیر و جاده جیپرو تنگ صیاد، جادههای داخلی منطقه میباشند.
آدرس : استان چهارمحال و بختیاری ـ شهركرد ـ فرخشهر ـ كیلومتر ۱۰ محور مواصلاتی شهركرد به اصفهان ـ ایستگاه پلیس راه و ایستگاه محیط زیست ورودی شهر شهركرد

