ریپورتاژ آگهی
خانه اندیشمندان علوم انسانی تهران

خانه اندیشمندان علوم انسانی تهران

خانه اندیشمندان علوم انسانی یكی از مراكز علمی، فرهنگی و تولید فكر است كه به منظور همفكری و همراهی اندیشمندان در حوزه های مختلف علمی ایجاد شده است
  • 1400/12/10
  • استان : تهران
  • شهر : تهران
  • دسته : فرهنگسراهای ایران
آدرس : تهران، خیابان استاد نجات اللهی (ویلا)، نبش خیابان ورشو، خانه اندیشمندان علوم انسانی
تلفن : 66059000-021

خانه اندیشمندان علوم انسانی یكی از مراكز علمی، فرهنگی و تولید فكر است كه به منظور همفكری و همراهی اندیشمندان در حوزه های مختلف علمی ایجاد شده است.خانه اندیشمندان علوم انسانی مشتمل بر كارگروه های فعال در حوزه های علوم سیاسی، روانشناسی و علوم تربیتی، تاریخ و باستانشناسی، الهیات و معارف اسلامی، فلسفه و منطق، جغرافیا، تربیت بدنی، مدیریت، علوم اجتماعی، اقتصاد، ادبیات و حقوق است.خانه اندیشمندان علوم انسانی در سال ۱۳۹۰ تاسیس شد و از آن زمان نسبت به برگزاری گردهمایی سالانه اندیشمندان حوزه های مختلف علوم انسانی اقدام می كند. از جمله ویژگی های فعالیت خانه اندیشمندان علوم انسانی می توان به تشكیل سامانه اطلاعاتی خانه اندیشمندان، راه اندازی كتابخانه دیجیتالی بسیار قوی و برگزاری جلسات و نشست های مختلف در طول سال اشاره كرد.
فلسفه تاسیس این خانه به اتفاقی كه در نیمه دوم دهه ۸۰ به ویژه در دو سال آخر این دهه در دانشگاه ها و حوزه علوم انسانی رخ داد برمی گردد. در نیمه دوم دهه هشتاد بخاطر سیاست هایی كه در كشور حاكم بود به ویژه از سال ۸۸ یك نوع بی اعتمادی نسبت به قشر دانشگاهی ایجاد شد و به این امر در سیاست های گروهی كه در قوه مجریه حاكم بودند دامن زده می شد. این سیاست ها باعث شد كه خیلی بزرگان دانشگاهی و عالمان و اندیشمندان كشور مورد بی مهری قرار بگیرند و خیلی از این افراد از دانشگاه اخراج یا به اجبار بازنشسته شدند و با برخی هم رفتار های نامناسبی صورت گرفت.

در چینن فضایی ایده تاسیس خانه اندیشمندان علوم انسانی شكل گرفت تا اگر به هر دلیلی برخی اندیشمندان و اساتید دیگر نمی توانند در دانشگاه حضور داشته باشند یك حیاط خلوت برای این افراد باشد كه بتوانند با دانشجویان خود در ارتباط باشند، فعالیت های خود را ادامه بدهند و با همكاران خود همفكری بكنند. در واقع تلاش شد فضای روانی كه علیه علوم انسانی و اصحاب این حوزه بعد از سال ۸۸ ایجاد شده بود كاهش پیدا كند و همچنین مانع از این شود كه اصحاب علوم انسانی كشور مورد سوء استفاده دشمن قرار بگیرند.
در آن دوره زمانی در شهرداری تهران فضای مناسب تری نسبت به دولت وجود داشت و خیلی از كسانی كه تحت فشار دولت وقت بودند توسط شهرداری مورد حمایت قرار می گرفتند. بنابراین وقتی ایده تاسیس خانه اندیشمندان علوم انسانی توسط برخی اساتید این حوزه به شهرداری تهران ارائه شد مورد استقبال قرار گرفت.
در استفاده از كلمه «خانه» تعمد وجود داشت، به این دلیل كه این مركز می خواست همه اعضای خانواده علوم انسانی فارغ از جریان های فكری و سیاسی در این جا رفت و آمد داشته باشند. از طرف دیگر سنخ فعالیت هایی كه در این جا انجام می شود با فعالیت هایی كه در دانشگاه ها و پژوهشكده ها انجام می شود متفاوت است؛ به این معنی كه خانه در حوزه فردی هم محیط عاطفی ، انسانی، محل مطالعه و در یك كلام محل زندگی است. خانه اندیشمندان علوم انسانی هم صرفا نمی خواست یك مكان علمی باشد بلكه می خواست فضای علمی، عاطفی و .. را با هم داشته باشد.
هر گروهی متشكل از هفت تا ۹ نفر از اساتید آن رشته است. در انتخاب این اساتید چند اصل رعایت شده تلاش شده است تركیبی از اساتید پیشكسوت و جوان باشد كه از زیر شاخه های مختلف آن رشته باشند و همچنین تلاش شده است تنوع جنسیتی هم لحاظ شود. یك شورای دانشجویی هم زیر نظر هر گروه علمی فعالیت می كند كه نقش بازوی اجرای این گروه ها را ایفاء می كنند.
خانه اندیشمندان برنامه های علمی برگزار می كند كه تنها به دنبال خروجی علمی از این برنامه ها نیست بلكه به دنبال شكل گیری همدلی و همفكری بین اندیشمندان علوم انسانی است. بحث رونمایی ازكتاب های جدید تالیف اندیشمندان علوم انسانی هم از دیگر فعالیت های خانه است.

خانه اندیشمندان علوم انسانی تهران-3oz3q3WIwe