جاهای دیدنی بندر خمیر
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری ایران توریسم جاهای دیدنی بندر خمیر را به شما معرفی خواهیم كرد. برای آشنایی با دیدنی های این بندر در استان هرمزگان در ادامه با ما همراه باشید.
استان هرمزگان نام یكی از استانهای جنوبی ایران است كه در شمال تنگه هرمز قرار گرفته است و قطب گردشگری و اقتصاد ایران است. این استان حدود ۶۸هزار كیلومتر مربع (كمابیش اندازه كشور گرجستان) مساحت دارد كه از این نظر هشتمین استان كشور است. جنوب این استان را آبهای گرم خلیجفارس و دریای عمان در نواری به طول تقریبی ۹۰۰ كیلومتر دربرگرفته است. یكی از شهرهای این استان بندر خمیر است.
بندرخمیر (Bandar Khamir) یكی از شهرستانهای ساحلی استان هرمزگان در جنوب ایران است. این شهرستان در غرب بندرعباس و در حاشیه سواحل خلیج فارس قرار دارد. بندر خمیر یكی از شهرهای در حال توسعه و مهاجرپذیر استان هرمزگان است كه بخشی از جاذبه های گردشگری هرمزگان را در بر دارد. در ادامه با مكانهای دیدنی بندر خمیر بیشتر آشنا می شویم.
جنگل های حرا و تالاب خورخوران
جنگل های حرا، یكی از دیدنی ترین نقاط بندرخمیر است كه در كناره جنوبی شهر بندرخمیر و درون آب های آرام تنگه خوران واقع شده است. این جنگل یكی از بزرگترین جنگل های دریایی جهان و زیست گاه پرندگان نادر است و هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می نماید. جزایر مرجانی و آبراهه های جنگلی حرا به نام خمرد، چیروو و گرمونو از جمله مراكز دیدنی هستند كه می توان به وسیله قایق های دریایی موجود در اسكله، دقایقی را در این طبیعت بی نظیر سپری كرد و لذت برد.
جزیره مردو
جزیره مردو یكی از ده ها جزایر پوشیده از درخت های مانگرو (حرا) بندرخمیر می باشد كه به دلیل نزدیكی به نوار ساحلی دارای آسانترین مسیر دسترسی می باشد. در این جزیره امكان اقامت در كلبه های سنتی صیادان، گشت و گذار در میان جنگل های انبوه حرا داشتن تجربه ای به یاد ماندنی از صید منحصر بفرد صدف استوانه ای (ملوك) و بازدید از صید سنتی مشتا محیا می باشد.
جزیره وارمی
به این جزیره می توان لقب یكی از عجایب طبیعی ایران را دارد. ویژگی خارق العاده این جزیره مخفی بودن آن در زمان مد آب و نمایان شدن آن در زمان جزر آب می باشد. اكثر جزایری در زیر آب قرار می گیرند دارای بستری گلی می باشند ولی این جزیره پوشیده از شن های بسیار تمیز و بدون داشتن هیچ گونه گل و لایی می باشد. این جزیره مكانی مناسب برای تجمعع پرندگان می باشد و مكانی فوق العاده جهت تفریحاتی همچون ساخت سازه های بزرگ شنی می باشد.
كهورستان
در شوره زارهای غرب استان هرمزگان بهشتی زیبا قرار دارد كه زیبای و سر سبزی خود را مدیون سفره های آب زیر زمینی خود است این دیار آشنا كهورستان است كه آبادانی و زندگی رابه روستاهای اطراف و حتی خود شهرستان بندر خمیر، بخشیده است. این روستا تاكنون به نام های مختلفی نام گذاری شده است. گفته می شود در زمان های گذشته از آن به نام كوه دش یاد كرده اند. بعد ها در بعضی كتب تاریخی آن را كهورستان نامیده اند.
كلبه كالِنگار
كلبه رویایی كه در تلاقی جنگل حرا و دریای زیبای خلیج فارس قرار گرفته است، تجربه ای ناب از ماهیگیری بر روی كلبه ای شناور و روزی فراموش نشدنی را به ارمغان می آورد. این كلبه دقیقا در دماغه ی جزیره ی مردو می باشد و نام آن برگرفته از نام كالنگ یا همان صدف و پوسته ی صدف استوانه ای (ملوك) می باشد كه به دلیل قرار گرفتن این كلبه در مكانی كه دارای بستری كه زیستگاه این آبزی منحصربفرد است و در برخی موارد امكان دیدن این پوسته ها در این بستر فراهم می باشد.
دیوار سدار
یكی از آثار تاریخی بندرخمیر، سدار بروزن جدار می باشد. سدار دیوارهای بلندی است از بالای كوه تا ساحل دریا كه برای محافظت از شهر بنا گردیده است. باستان شناسان قدمت آن را به دوره زندیه می رسانند. این دیوار ساحلی تاریخی جهت مقابله با هجوم قبایل ساخته شده و مرحوم صدرالاسلام از شعرای بنام بندرخمیر در وصف این دیوار و رشادت مردم اشعاری سروده است. این دیوار در ۳ كیلومتری شرقی بندرخمیر و در نزدیكی جنگل حرای «مردو» قرار دارد.
قلعه خمیر
این قلعه در نزدیكی بندر خمیر قرار دارد. از این قلعه به جز بقایای دو سر در شمالی و جنوبی و برج شرقی نیمه ویران آن، اثری برجای نمانده است. سردر شمالی قلعه كه اكنون در كنار كوچه تنگی متصل به شهر خمیرجای دارد به صورت شكوهمندی از سنگ و گچ و به سبك قلعه های اروپایی ساخته شده است. در چهار برج مدوربنا شده و بین هر دو برج یك برج كوتاه نیز ساخته شده است. در جنوب غربی قلعه عمارت دو طبقه ای وجود دارد. در وسط آب انباری (بركه) ای ساخته شده كه باقی مانده است. از عمر این قلعه حدود یك قرن می گذرد. این قلعه یكی از بزرگترین قلعه های استان هرمزگان می باشد.
پل لاتیدان
پل لاتیدان یكی از پل های تاریخی ایران بوده كه در مركز هرمزگان ، بر روی رودخانه كُل و در زمان شاه عباس ساخته شده است.پل لاتیدان از سنگ های تراش نخورده و ملات ساخته شده و در زمان آبادانی هزار و پانصد متر طول داشته است(سی و سه پل اصفهان سیصد متر). قسمتی از پل كه در محل عمیق تر رودخانه قرار گرفته، بكلی ویران گردیده است.
خانه قاضی رویدر
خانه قاضی رویدر در شهرستان خمیر و بخش رویدر واقع شده و مربوط به دوره قاجار می باشد. در ساخت این بنا از مصالح خشت و آجر استفاده شده است . سبك معماری این بنا سبك ساحلی خلیج فارس و دارای بادگیر است. احتمالا این بنا در گذشته خانه كدخدا یا خان منطقه رویدر و مكانی برای رفع مشكلات و اختلافات اهالی بوده است. این خانه در میان نخلستان زیبایی در منطقه انجیری واقع در رویدر بنا شده است. لازم به ذكر است خانه قاضی رویدر در سال ۱۳۸۷ به شماره ۲۴۴۹۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و تاكنون در دو مرحله مورد مرمت قرار گرفته است.
مسجد جامع بندرخمیر
مسجد جامع جدید و بسیار باشكوه بندرخمیر با معماری منحصر بفرد خود و نورپردازی عالی مخصوصا در شب ها چشم هر بیننده ای رو به خود جلب می كند. این مكان با عظمت گردشگران داخلی و خارجی زیادی را تا به حال به خود جذب كرده است. مسجد جامعه شهر بندرخمیر كه به همت خیرین ساخته شده است یكی از زیباترین مساجد استان محسوب می شود.
آبگرم بندرخمیر
این آبگرم (در گویش محلی هوباد) كه با ویژگیهای درمانیاش شناخته میشود یكی از قدیمیترین آبگرمهای استان هرمزگان است كه سالانه پذیرای گردشگران زیادی از اقصی نقاط مختلف كشور است.
آبگرم سیاهكش
وجود چشمه های آبگرم سیاهكش در بندر خمیر تبدیل به یكی از بهترین جاذبه های دیدنی بندر خمیر شده است.خاصیت درمانی آب چشمه های آبگرم و امكان اقامت در اتاق های مخصوص گردشگران، باعث شده تا افراد زیادی از این چشمه های آبگرم در طول سال دیدن نمایند.
بازار سنتی بندرخمیر
بازار سنتی بندر خمیر از جمله بازارهای سنتی استان هرمزگان است كه علاوه بر شهرت باعث رونق اقتصادی منطقه شده است. این بازار بسیار قدیمی است. ریش سفیدان و بزرگان از پدران خود درباره رونق این بازار داستانهای زیادی نقلی می كنند. گفته می شود این بازار به شكل بازار وكیل شیراز و در ابعاد كوچكتر و حدود سی حجره ساخته شده بوده است. این بازار به مرور زمان تغییر و گسترش یافته است. انواع پارچه، مواد غذایی، پوشاك، كیف، كفش، لوازم صوتی، انواع ظرف و… از جمله كالاهایی است كه هنوز هم گردشگران را به این منطقه می خواند.